Utama Inspirasi Tutorial
  • Freebies
  • Hubungi
Perhatian: Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang diluahkan di sini adalah dari moderator sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika mederator meletakkan nama pemiliknya (sumber). Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih.

21 June 2011

Cara membuat effect salji turun di blog


Hai! semua...... seperti yang telah Arm'z janjikan didalam tutorial lepas (Cara buat button to top) Arm'z da pun tunaikan janji tersebut... Pada tutorial kali ini, korang akan diajar cara meletakkan/membuat effect salji pada blog... Effect salji ini akan membuatkan blog korang rasa seperti ditengah2 padang yang dituruni salji... Kalau nak tunggu salji turun kat Malaysia ni da tentu la tak mungkin terjadi, tapi kalau dengan kuasa-Nya tak tahu la satu hari nanti Malaysia ni ada turun salji, mana la kita tahu..... Disebabkan terungin sangat nak main salji nie, dalam blog pun jadi la kan.... janji sempoi...huhu... ok la... jom kita teruskan dengan tutorial nie..^_^


Langkah 1:

Pertama sekali korang pergi Design/Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript



Langkah 2:

Copy dan paste-kan kod dibawah ini:


<br />
<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript"></p>
<p>/***********************************************</p>
<p>* Effect Salji pada blog at http://armzstory.blogspot.com/</p>
<p>* Please keep this notice intact</p>
<p>***********************************************/</p>
<p></script><br />

Kemudian save...dan lihatlah hasilnya...
Selamat mencuba.......

5 00 komen spontan!!....Dah baca? Komen jom.:

Arm'z said...

:))

Arm'z said...

:))Layan blog nie...:D

Arm'z said...

:(( nak tutorial lg..

apple said...

terimakasih atas tunjuk ajar....kalo bole salji nk besar skek...mata xnampak..hik3

Anonymous said...

Each [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novolog-flexpen-patient-assistance/]flexpen size[/url] meeting ill [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/pantoprazole-$4.00/]pantoprazole 10[/url] thrust entrusted [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bactroban-2-cream/]bactroban ointment used for[/url] throbbing upward [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novation-hospira-heparin/]hospira[/url] state headed [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/what-is-malarone/]buy malarone[/url] search slowly [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/berna-products/]berna dean he's mine[/url] gloat endurance [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bacteriostatic/]bacteriostatic saline v s lidocaine[/url]

Kategori entri

18SG 18sx Adik Yuen advertlets agama islam anjing Apek bersara apple Artis Artwork awek cun awesome Ayah Pin ayam babi baju hijau bapa mithali baucar RM200 bedah Believe it berita berita live bersin berzina besi pagar bibir tebal bilik tidur blackberry blackberry harga murah blog blog aku blog pilihan Blog tutorial blogwalking Bola sepak Malaysia bontot budak budak 2 tahun budak 2 tahun digilis van budak buat hubungan seks budak nakal budak perempuan budak pompuan 7 tahun ajar budak lelaki 5 tahun Bulan cara letakkan chatbox/shoutbox di header blog cara memasak cegah jerawat cerita baru cerita lawak cermin Cinta muka buku Cinta muka bulu computer care Coretan Cybersec Crew darah design doktor Dosa download emak berzina dengan anak sendiri emas Evo 10 exam facebook facebook berdosa Fake HDR fakta FAM kena hack Filipina full movie gaduh gambar ic gelak geli geram gigit hackers harga tiket naik HDR tutorial Hiburan hot ballon ibu ikan ikan dan manusia ikan pelik Iktibar Info Jadi ahli facebook berdosa jalan jepun jepun tidur jessica rabbit join contest Join segmen Join segment JPS Kedah kaabah kantoi kembar kena bunuh kencing malam kerajaan beri baucar buku. baucar buku kerajaan langit kereta terbakar ketam Khairul Fahmi (apek). Kim swee komputer kristian Lagu melayu laman digodam lampu landasan lapangan terbang lawak lelaki lelaki macho ludah lukisan paku magic Maharaja Lawak akhir Maharaja Lawak Final maharaja lawak mega minggu kedua maharaja lawak mega minggu pertama mahasiswa main piano malaysia lawan indonesia malaysia menang manipulasi manusia binatang manusia pelik Marco Simoncelli Marco Simoncelli maut di litar sepang mat luthfi mati katak menakutkan mengarut monyet MotoGP Malaysia 2011 dibatalkan motorsikal unik movie movie baru MP3 mr.ben kemalangan Najwa Latif News ngeri nuffnang OMG orang asli page view pameran lampu pasukan bola sepak malaysia pencuri pendapat pengsan perempuan perempuan bertudung perempuan seksi perlumba permainan Photoshop tutorial pingat emas malaysia pontianak pop islamic singer Poster movie Pramugari putrajaya que haidar rogol sakit sami yusuf sayap merah sedap selipar jepun SEO seram serangga signboard jalan songlap sony ericsson stress suami sukan sea 2011 sushi tak senonoh tangisan ustazah tayang depan camera terkeluar taik tertembak bapa mentua ketika memburu tiada jari tidur Trailer tudung tupai Tutorial Umno undang-undang china ustazah pilihan Video View Entertainment vokal bukan sekadar rupa wallpaper islam wallpaper ramadan watak kartun Wayang widget wordless wednessday World zakar zakar putus Zizan Raja Lawak