Utama Inspirasi Tutorial
  • Freebies
  • Hubungi
Perhatian: Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang diluahkan di sini adalah dari moderator sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika mederator meletakkan nama pemiliknya (sumber). Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih.

23 October 2011

[video]Tergempar dari Litar Sepang| Marco Simoncelli maut ketika perlumbaan, MotoGP Malaysia 2011 dibatalkan

Ni berita yang baru diterima. Kira panas lagi ni. Marco Simoncelli maut ketika perlumbaan, dan kepalanya dilanggar dua lagi perlumba lain di MotoGP Malaysia 2011 hari ini. Sejurus dengan kejadian tersebut, pihak penganjur Sepang International Circuit (SIC) dan Dorna Sportsterus membatalkan perlumbaan.

Pelumba dari Itali itu yang berusia 24 tahun, perlumba pasukan San Carlo Honda Gresini, berada di tempat keempat selepas pusingan pertama perlumbaan di Litar Antarabangsa Sepang. Semasa pusingan itu, beliau telah terlibat dalam pertempuran dengan Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) yang mencabar dari belakang, dengan Colin Edwards (Monster Yamaha) dan Valentino Rossi (Ducati) dekat belakang.

Pada awal pusingan kedua, Bautista dapat melepasi Simoncelli di sudut yang pertama, tetapi beliau telah mengambil tempat sekali lagi. Sebentar kemudian, Bautista sekali lagi mendapat masa lalu, hanya mempunyai Simoncelli berada di hadapan sekali lagi.

Kemudian pada Turn ke 11, Simoncelli menolak motosikalnya dan menarik brek untuk  masuk semula  ke dalam trak. Akibat daripada itu, Motosikal beliau jatuhdan terus ke jalan yang Edwards dan Rossi lalu.

Motosikal Edwards menuju laju ke arah Simoncelli , tercabut topi keledar beliau, kedua-duanya jatuh ke sebelah Rossi, seterusnya  Rossi dari trek terus ke atas rumput.





Maaf!!! penggunaan "Aku" pada yang lebih tua.

3 00 komen spontan!!....Dah baca? Komen jom.:

ShahzCudin said...

tak sanggup tgk vid tu lg skali..

Arm'z said...

tu la.. kesian kat dia.. apa boleh buat.. ajal sudah sampai..

Asyikin said...

RIP Simoncelli :(

Kategori entri

18SG 18sx Adik Yuen advertlets agama islam anjing Apek bersara apple Artis Artwork awek cun awesome Ayah Pin ayam babi baju hijau bapa mithali baucar RM200 bedah Believe it berita berita live bersin berzina besi pagar bibir tebal bilik tidur blackberry blackberry harga murah blog blog aku blog pilihan Blog tutorial blogwalking Bola sepak Malaysia bontot budak budak 2 tahun budak 2 tahun digilis van budak buat hubungan seks budak nakal budak perempuan budak pompuan 7 tahun ajar budak lelaki 5 tahun Bulan cara letakkan chatbox/shoutbox di header blog cara memasak cegah jerawat cerita baru cerita lawak cermin Cinta muka buku Cinta muka bulu computer care Coretan Cybersec Crew darah design doktor Dosa download emak berzina dengan anak sendiri emas Evo 10 exam facebook facebook berdosa Fake HDR fakta FAM kena hack Filipina full movie gaduh gambar ic gelak geli geram gigit hackers harga tiket naik HDR tutorial Hiburan hot ballon ibu ikan ikan dan manusia ikan pelik Iktibar Info Jadi ahli facebook berdosa jalan jepun jepun tidur jessica rabbit join contest Join segmen Join segment JPS Kedah kaabah kantoi kembar kena bunuh kencing malam kerajaan beri baucar buku. baucar buku kerajaan langit kereta terbakar ketam Khairul Fahmi (apek). Kim swee komputer kristian Lagu melayu laman digodam lampu landasan lapangan terbang lawak lelaki lelaki macho ludah lukisan paku magic Maharaja Lawak akhir Maharaja Lawak Final maharaja lawak mega minggu kedua maharaja lawak mega minggu pertama mahasiswa main piano malaysia lawan indonesia malaysia menang manipulasi manusia binatang manusia pelik Marco Simoncelli Marco Simoncelli maut di litar sepang mat luthfi mati katak menakutkan mengarut monyet MotoGP Malaysia 2011 dibatalkan motorsikal unik movie movie baru MP3 mr.ben kemalangan Najwa Latif News ngeri nuffnang OMG orang asli page view pameran lampu pasukan bola sepak malaysia pencuri pendapat pengsan perempuan perempuan bertudung perempuan seksi perlumba permainan Photoshop tutorial pingat emas malaysia pontianak pop islamic singer Poster movie Pramugari putrajaya que haidar rogol sakit sami yusuf sayap merah sedap selipar jepun SEO seram serangga signboard jalan songlap sony ericsson stress suami sukan sea 2011 sushi tak senonoh tangisan ustazah tayang depan camera terkeluar taik tertembak bapa mentua ketika memburu tiada jari tidur Trailer tudung tupai Tutorial Umno undang-undang china ustazah pilihan Video View Entertainment vokal bukan sekadar rupa wallpaper islam wallpaper ramadan watak kartun Wayang widget wordless wednessday World zakar zakar putus Zizan Raja Lawak