Utama Inspirasi Tutorial
  • Freebies
  • Hubungi
Perhatian: Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang diluahkan di sini adalah dari moderator sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika mederator meletakkan nama pemiliknya (sumber). Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih.

16 August 2011

Logo Ben Ashaari dah berubah...Yeeehhh...

Saudara Blogger terkenal kita... Sapa lagi kalau bukan Abg.Ben (hormat org tua, yang sebaya boleh panggil Ben je,,erhhh....yer la kot Abg.Ben) dah pun mengorak langkah kehadapan dengan memperkenalkan logo serta favicon baru untuk blog beliau. Apa tak kenal??? Klik sini untuk mengenali beliau... (Pompuan je tau...kakakaka.... Semua boleh la). Design favicon dan logo kelab blogger Ben Ashaari ini telah di ilhamkan oleh saudara yang memang tak asing lagi iaitu JOHNSON aka LOGORITHM.

Korang boleh tengok kat bawah ni, fuhhh!!! Cayalah.... gempak beb!

Psstttt..!! Sebelum tu jom kita ke sini.. ada tawaran istimewa di hari raya...Nak tak???

KONSEP LOGO
1.  Huruf-huruf 'b' dan 'a' yang diambil dari singkatan nama 'Ben Ashaari' digunakan untuk mencipta Logotype/Wordmark ini.


2.  Huruf-huruf kecil 'b' dan 'a' yang 'overlapping' menggambarkan blog BenAshaari.com yang bersantai dan bersahaja.


3.  b = Ben bercakap/berbicara/mengomel; a = Anda komen.
4.  Kedudukan a yang lebih tinggi daripada b menggambarkan Ben yang amat menyanjungi, menyayangi, dan mendahulukan orang tuanya.
5.  Warna-warna merah dan oren digunakan kerana setahu I lah... itulah warna-warna kegemaran Ben.  Tapi kalau nak tukar pun ok jer.  No problemo.

VARIASI #1

Logo penuh.
Logo 'standalone'.



Untuk kegunaan dalam logo Kelab Blogger Ben Ashaari yang diperbaharui.

VARIASI #2

Logo penuh.


Logo 'standalone'.



Untuk kegunaan dalam logo Kelab Blogger Ben Ashaari yang diperbaharui.







Amacam...ok kan...semoga Abg.Ben dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah.. Amin...
(Alhamdulillah...Beliau bakal menerima ahli keluarga baru @ Ben Ashaari Jr tak lama lagi... Tahniah!!)

Maaf!!! penggunaan "Aku" pada yang lebih tua.

Nak lagi video dan cerita menarik???:

2 00 komen spontan!!....Dah baca? Komen jom.:

logorithm said...

Fulamak! Thanx Arm! Iye ker I tak asing lagi? Malu weh Arm cakap camtuh.

I blogger picisan jer mah... :-p

Oh BTW, naper Arm tak letak URL blog kat profile? Orang tak dapat nak terjah balik tau! Tapi nasib baik I expert jejak kasih. Har har! :-D

Arm'z said...

haha... mlu la nk tak url blog yang tah ape ape ni...hahahaha... Sama sama.... Semoga success dlm blogging...

Kategori entri

18SG 18sx Adik Yuen advertlets agama islam anjing Apek bersara apple Artis Artwork awek cun awesome Ayah Pin ayam babi baju hijau bapa mithali baucar RM200 bedah Believe it berita berita live bersin berzina besi pagar bibir tebal bilik tidur blackberry blackberry harga murah blog blog aku blog pilihan Blog tutorial blogwalking Bola sepak Malaysia bontot budak budak 2 tahun budak 2 tahun digilis van budak buat hubungan seks budak nakal budak perempuan budak pompuan 7 tahun ajar budak lelaki 5 tahun Bulan cara letakkan chatbox/shoutbox di header blog cara memasak cegah jerawat cerita baru cerita lawak cermin Cinta muka buku Cinta muka bulu computer care Coretan Cybersec Crew darah design doktor Dosa download emak berzina dengan anak sendiri emas Evo 10 exam facebook facebook berdosa Fake HDR fakta FAM kena hack Filipina full movie gaduh gambar ic gelak geli geram gigit hackers harga tiket naik HDR tutorial Hiburan hot ballon ibu ikan ikan dan manusia ikan pelik Iktibar Info Jadi ahli facebook berdosa jalan jepun jepun tidur jessica rabbit join contest Join segmen Join segment JPS Kedah kaabah kantoi kembar kena bunuh kencing malam kerajaan beri baucar buku. baucar buku kerajaan langit kereta terbakar ketam Khairul Fahmi (apek). Kim swee komputer kristian Lagu melayu laman digodam lampu landasan lapangan terbang lawak lelaki lelaki macho ludah lukisan paku magic Maharaja Lawak akhir Maharaja Lawak Final maharaja lawak mega minggu kedua maharaja lawak mega minggu pertama mahasiswa main piano malaysia lawan indonesia malaysia menang manipulasi manusia binatang manusia pelik Marco Simoncelli Marco Simoncelli maut di litar sepang mat luthfi mati katak menakutkan mengarut monyet MotoGP Malaysia 2011 dibatalkan motorsikal unik movie movie baru MP3 mr.ben kemalangan Najwa Latif News ngeri nuffnang OMG orang asli page view pameran lampu pasukan bola sepak malaysia pencuri pendapat pengsan perempuan perempuan bertudung perempuan seksi perlumba permainan Photoshop tutorial pingat emas malaysia pontianak pop islamic singer Poster movie Pramugari putrajaya que haidar rogol sakit sami yusuf sayap merah sedap selipar jepun SEO seram serangga signboard jalan songlap sony ericsson stress suami sukan sea 2011 sushi tak senonoh tangisan ustazah tayang depan camera terkeluar taik tertembak bapa mentua ketika memburu tiada jari tidur Trailer tudung tupai Tutorial Umno undang-undang china ustazah pilihan Video View Entertainment vokal bukan sekadar rupa wallpaper islam wallpaper ramadan watak kartun Wayang widget wordless wednessday World zakar zakar putus Zizan Raja Lawak